četvrtak, 10. siječnja 2013.

PREPORUKA KNJIGA / SLATKI UKUS SUZA

SLATKI UKUS SUZA

NAFISA HADZI

 

Veličanstveno delo o tajnama, bolu, identitetu i nadi, u kojem traganje jedne mlade žene za samom sobom vodi do najvećih istina o svetu i samom životu.

Kada se sukobe vera i činjenice, Džo Marč – mlada žena rođena u evangelističkoj hrišćanskoj porodici – bori se sa sumnjama i pitanjima o tome ko je ona i kako se uklapa u zaveštanje svoje religiozne porodice. Ona sledi niti za koje se nada da će je dovesti do istine, što je vodi do neverovatnog traganja iza granica jezika i vere, kroz provalije verskih podela u muslimanskom svetu, smeštene u okvire rata protiv terorizma; od Kalifornije do Čikaga, Pakistana do Iraka. Dok uranja duboko u prošlost, upoznaje brojne rođake sa različitim životnim pričama – za mnoge od njih nije ni znala da postoje – čija su iskustva nesumnjivo isprepletana sa njenim. Do kraja svog putovanja, saznaje da ništa nikad nije onakvo kakvim se čini i da su osobe koje su najviše posvećene duhovnom često one koje su nekada najviše sumnjale u svoju veru.

Roman koji odiše mudrošću i samopouzdanjem, Slatki ukus suza predstavlja snažan podsetnik na spone koje nas povezuju, izbore koji nas dele i univerzalne radosti i tragedije koje nas sve oblik

Ukoliko je prvi roman Nafise Hadzi  "Molitva moje majke" stekao reputaciju time sto je preporucen od strane fantasticnog Haleda Hoseinia, pa sam ga ja kao i ostali, vjerujem, tako primjetila na standu, ovaj drugi, "Slatki ukus suza" (zaista slatkastog naslova na prvi pogled) u potpunosti opravdava i potvrdjuje spisateljicu kao dostojnu sljedbenicu cuvenog avganistanskog pisca. Sigurna sam da ce citanje ovog romana ostaviti jak utisak na citaoca koji ce se vjesto vodjen jednostavnim pripovjedanjem Nafise Hadzi o slozenim i gorkim sudbinama njenih junaka lako seliti s kraja na kraj svijeta od Sjedinjenih Americkih Drzava do Pakistana i Iraka. 
Toplo preporucujem ovaj roman kojim sam otvorila prvu stranicu 2013. godine...

Knjiga se u Srbiji moze poruciti na ...

Nema komentara:

Objavi komentar